Vara este pe drum. Cum poți să-ți amenajezi grădina pentru a te bucura de temperaturile plăcute ale sezonului cald

Vara este pe drum. Cum poți să-ți amenajezi grădina pentru a te bucura de temperaturile plăcute ale sezonului cald

Vara este anotimpul în care poate vei petrece mai mult timp afară, în grădină, decât în casă. În ceea ce privește diminețile și serile, acestea vor fi ideale pentru a face diferite activități sau pentru a te relaxa în aer liber. Norocoșii care locuiesc la curte și dispun de spațiul necesar unei grădini, își pot crea locul perfect destinat sezonului călduros. Fie că vei dori să gătești, să organizezi întâlniri cu prietenii sau doar să stai liniștit cu băutura preferată alături, locul amenajat de tine va deveni unul foarte apreciat în care îți vei dori să stai cât mai mult timp posibil.

3 sfaturi pentru a-ți pregăti grădina, astfel încât să fie locul tău perfect de relaxare în anotimpul cald: 

  1. Adaugă un grătar

Întâlnirile la un grătar sunt organizate mai des în sezonul temperaturilor ridicate, fiind un bun prilej atât pentru socializare, cât și pentru reuniunea cu prietenii. Cu toate acestea, un grătar în curte îți oferă posibilitatea de a găti în exterior și astfel, ai posibilitatea de a elimina sau diminua zilele în care gătești în bucătăria din interiorul locuinței. În plus, prepararea mâncării în casă este foarte neplăcută în timpul verii, deoarece se creează o căldură greu de suportat. Astfel, pregătirea meselor în curte este o idee bună, care vine cu diferite avantaje. 

  1. Alege mobilierul potrivit

Pentru a-ți asigura confortul în propria grădină sunt utile câteva piese de mobilier. Mai exact, poți opta pentru diferite modele de scaune, balansoare, o masă, umbrele și nu numai. La acest capitol, este important să ții cont de nevoile și dorințele tale. În plus, poți crea un loc unde să-ți savurezi mesele alături de cei dragi, iar cinele în aer liber pot fi un mod foarte plăcut prin care să-ți închei zilele de vară. De asemenea, ai posibilitatea să alegi elemente foarte confortabile, precum un hamac în care să te relaxezi, sau orice alte piese de mobilier de grădină de pe auchan.ro, unde vei găsi o multitudine de astfel de produse, pregătite să fie amplasate în curtea ta și să-ți ofere confort în zilele călduroase de vară. Totodată, pe lângă acest beneficiu pe care ți-l oferă un mobilier corespunzător, este important ca lucrurile alese să fie practice și să se integreze perfect în spațiul destinat relaxării. 

  1. Organizează seri de film în aer liber

Ce poate fi mai plăcut într-o seară răcoroasă de vară decât să vizionezi un film chiar în propria ta curte? După o zi în care ai simțit din plin temperaturile arzătoare ale verii, o seară în aer liber este nemaipomenită. În plus, temperatura devine mai mult decât plăcută, iar un film la care adaugi popcorn și o băutură răcoroasă este exact ceea ce ai nevoie. Ei bine, pentru pregăti un astfel de cinema în curte, ai nevoie de un proiector, o boxă și de o zonă unde poate fi redat filmul. Pentru asta, poți alege un cearșaf foarte bine călcat, un fundal alb sau chiar peretele casei, dacă acesta are o culoare deschisă. Astfel, ar fi bine să începi de acum să pregătești o listă cu filmele pe care îți dorești să le vizionezi în locul special creat pentru această activitate.

În concluzie, profită de spațiul pe care curtea ta ți-l oferă și ocupă-te de aranjarea unui loc pentru zilele frumoase ale anotimpului călduros. În acest fel, vei petrece mult timp în aer liber și vei putea profita de vremea frumoasă pe care ți-o oferă vara.

Sursa foto: pexels.com

Gabriela Lazar

Learn More →