Ce și cum mânănc după plasarea unui balon gastric?

Restricții și sfaturi legate de dietă după plasarea unui balon gastric Allurion

Balonul gastric Allurion este o soluție de slăbire nechirurgicală, modernă (care nu necesită nici endoscopie, nici anestezie) și ajută persoanele să piardă din greutate prin promovarea scăderii porțiilor alimentare și reducerea apetitului. După plasarea unui balon gastric Allurion, este important să urmați anumite reguli alimentare pentru a optimiza eficacitatea balonului și pentru a asigura o călătorie a scăderii în greutate …de succes. Să explorăm restricțiile și recomandările dietetice care sunt recomandate de obicei după plasarea unui balon gastric Allurion.

  • Trecerea la o dietă lichidă: în primele zile după plasarea balonului gastric Allurion, se recomandă o dietă lichidă. Acest lucru ajută corpul să se adapteze la prezența balonului și minimizează disconfortul. Lichidele precum compotul de casa fără zahar, supa de legume sau de pui, shake-urile de proteine și băuturile fără zahăr sunt de obicei incluse în această fază.
  • Introducerea treptată a alimentelor moi: piureul de legumele, ouăle omletă și supele cremă sunt mai ușor de digerat și permit persoanelor să-și crească treptat aportul de calorii, păstrând în același timp controlul porțiilor.
  • Porții și mese mai mici: este important să continuați să practicați controlarea porțiilor chiar și după trecerea la alimente solide. În general, se recomandă să mănânci mese mai mici și mai frecvente pe parcursul zilei. Acest lucru ajută la prevenirea supraalimentării și permite indivizilor să se simtă sătuli fără a consuma calorii excesive.
  • Mâncare echilibrată și hrănitoare: chiar dacă balonul gastric Allurion ajută la pierderea în greutate, este esențial să se acorde prioritate și unei diete echilibrate și hrănitoare. Concentrați-vă pe încorporarea surselor de proteine slabe, cum ar fi carnea de pasăre, pește, tofu sau leguminoase, împreună cu multe fructe și legume. Cerealele integrale, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi și grăsimile sănătoase ar trebui incluse pentru a asigura o dietă completă și hrănitoare.
  • Hidratarea: aceasta nu numai că susține sănătatea generală, dar ajută și la prevenirea complicațiilor precum constipația. Încercați să beți multă apă pe parcursul zilei și să limitați băuturile zaharoase și carbogazoase.
  • Evitarea alimentelor declanșatoare: este importantă identificarea și evitarea alimentelor care pot duce la supraalimentare sau disconfort. Acestea pot varia de la o persoană la alta, dar de obicei includ opțiuni bogate în calorii, zahăr sau grăsimi. Cel mai bine este să lucrați cu mediul sau cu nutriționistul pentru a identifica alimentele declanșatoare individuale și pentru a dezvolta strategii pentru a le evita.
  • Mâncatul lent și atent: acesta poate spori mult eficacitatea balonului gastric Allurion. Mestecați bine alimentele, savurați fiecare mușcătură, pentru a asculta indicațiile de sațietate ale corpului tău. Această practică ajută la adoptarea de porții mai mici și promovează o digestie mai bună.
  • Follow-up constant și îndrumări practice: întâlnirile regulate cu echipa de asistență medicală sunt importante pentru a monitoriza progresul și pentru a face orice ajustări necesare la dieta urmată. Aceștia vă pot oferi îndrumări și sprijin pe parcursul procesului de slăbire, ajutându-vă să luați decizii informate și să enunțați orice preocupări sau provocări.

Este esențial să rețineți că regulile și restricțiile dietetice specifice pot varia în funcție de circumstanțele individuale și de recomandările specialistului ales. Urmarea recomandarilor dietetice după plasarea unui balon gastric Allurion este esențială pentru a maximiza eficacitatea acestuia și a obține o scădere în greutate cu succes. Adoptarea unui stil de viață sănătos, practicarea controlului porțiilor și alegerea alimentelor nutritive nu numai că vă vor sprijini obiectivele de scădere în greutate, ci vor contribui și la bunăstarea generală.

Dacă doriți să aflați mai multe despre acest program, stabiliți acum o consultație cu specialiștii Allurion din România!

stirihot.ro

Learn More →