Iată aici ghidul pentru alegerea mobilierului potrivit pentru terasa ta!

Iată aici ghidul pentru alegerea mobilierului potrivit pentru terasa ta!

Terasa este un loc special din casa ta, unde poți petrece momente relaxante și plăcute în aer liber. Mobilierul potrivit poate transforma terasa într-un spațiu confortabil și atrăgător, care să reflecte stilul și personalitatea ta. 

Vezi aici un ghid util pentru alegerea mobilierului adecvat pentru terasa ta, astfel încât să creezi un spațiu familiar și confortabil:

Stabilește necesitățile și scopul terasei tale

Primul pas în alegerea mobilierului potrivit este să identifici necesitățile și scopul terasei tale. Te gândești să folosești terasa ca un loc de luat masa în aer liber sau ca un spațiu de relaxare și socializare? Aceasta influențează tipul de mobilier de care ai nevoie. Dacă terasa ta va fi utilizată în principal pentru luat masa, o masă și scaune confortabile și rezistente sunt esențiale. Dacă vrei să creezi un spațiu de relaxare, poți opta pentru un set de canapele și fotolii confortabile, însoțite de o masă mică pentru băuturi și gustări.

Alege materiale durabile și rezistente 

Fiind expus la diferite condiții meteo, mobilierul pentru terasă achizitionat de pe site-ul celor de la homelux.ro trebuie să fie rezistent și durabil, așa cum și este! Optează pentru materiale care rezistă la razele solare, ploaie și umiditate. Mobilierul din lemn tratat sau din rășini sintetice sunt opțiuni populare și durabile. De asemenea, materiale precum metalul și aluminiul sunt rezistente și ușor de întreținut. Asigură-te că materialele folosite sunt rezistente la coroziune și că au protecție împotriva decolorării pentru a te bucura de mobilierul tău pe termen lung.

Mărimea și spațiul disponibil

Înainte de a alege mobilierul pentru terasă, măsoară spațiul disponibil și stabilește dimensiunile potrivite pentru mobilier. Un set de mobilier care se potrivește perfect într-o terasă mică poate părea copleșitor într-un spațiu mai mare și viceversa. Asigură-te că mobilierul ales se potrivește proporțional cu dimensiunile terasei și lasă suficient spațiu pentru circulație. De asemenea, ia în considerare și numărul de persoane care vor utiliza terasa în mod frecvent și asigură-te că mobilierul ales poate găzdui confortabil toți membrii familiei sau oaspeții ce-ti vor călca pragul.

Sfatul specialiștilor și a designerilor este să planifici spațiul în funcție de activitățile pe care le vei face preponderent aici. Plănuiești să iei masa pe terasă? Asigură-te că masa este la înălțimea potrivită pentru a-ți permite acest lucru. Vrei să stai să citești și să savurezi o băutură rece? Asigură-te că fotoliile de terasă sunt confortabile și chiar reglabile pentru a-ți aduce confortul necesar în timpul sesiunilor lungi de citit. Vrei să organizezi seri de jocuri alături de prietenii tăi? Ai nevoie de o masă mare și mult spațiu liber care să permită mișcarea și socializarea în voie.

Alegerea mobilierului potrivit pentru terasa ta poate transforma acest spațiu într-un refugiu confortabil și atrăgător. Investește timp în cercetarea și compararea opțiunilor de mobilier disponibile și bucură-te de terasa ta în fiecare sezon!

Surse foto:pixabay.com

Gabriela Lazar

Learn More →