Tendințe actuale pentru o bucătărie funcțională

Tendințe actuale pentru o bucătărie funcțională

Dacă ești în căutare de idei pentru a oferi bucătăriei tale un look nou, fresh dar și funcțional, ai ajuns la locul potrivit! În rândurile ce urmează vei putea explora unele dintre cele mai noi tendințe în materie de design interior destinate zonei de gătit și luat masa. De la mânere elegante din aluminiu negru la plăci de gresie, faianță sau marmură cu nervuri bine pronunțate, aceste idei actuale, pe care le vei putea descoperi în acest articol, îți pot transforma bucătăria într-un spațiu elegant, în trend și, neapărat, practic.

Iată care sunt cele mai interesante idei actuale care îți pot transforma bucătăria într-un spațiu elegant și funcțional!

1. Mânere negre din aluminiu 

Spune adio mânerelor tradiționale și îmbrățișează aspectul elegant și modern al mânerelor din aluminiu negru. Aceste mânere nu numai că adaugă o notă de eleganță dulapurilor din bucătărie, ci oferă și o funcționalitate optimă în procesul de deschidere și închidere al sertarelor sau dulapurilor tale. Datorită rezistenței lor în timp și la utilizări repetate, mânerele de aluminiu pentru mobilă sunt un must-have pentru orice bucătărie contemporană care se vrea a fi atât în trend cât și funcțională. Pe site-uri de specialitate ca oscardeko.ro găsești o gamă extrem de variată de modele de mânere perfecte pentru orice tip de design interior.

 2. Gresie tip marmură cu nervuri

Aceste plăci de gresie sau faianță ce imită marmura cu striații nu numai că adaugă un efect vizual inedit bucătăriei tale, dar oferă și o suprafață rezistentă la eventualele accidente ce pot avea loc în zona destinată gătitului. Cu modelul lor unic și frumusețea naturală, plăcile de gresie cu nervuri sunt perfecte pentru a crea o ambianță luxoasă și sofisticată în spațiul tău de luat masa. 

3. Insula de bucătărie pentru luat masa

Zilele în care insulele de bucătărie erau folosite exclusiv pentru prepararea alimentelor au trecut de mult. Cea mai recentă tendință este de a transforma această zonă într-un spațiu multifuncțional pentru luat masa sau pentru a savura un pahar de vin cu prietenii. Adăugând scaune de bar sau chiar și scaune clasice, poți crea un loc confortabil în care familia și eventualii oaspeți se pot aduna pentru o gustare sau o discuție ocazională. 

4. Arcade și curbe cu iz de epocă

Dacă ești un fan al esteticii vintage, atunci această tendință este perfectă pentru tine. Încorporarea arcurilor și a motivelor curbate în designul bucătăriei tale poate adăuga un farmec nostalgic spațiului tău de luat masa. Fie că este vorba de o fereastră arcuită, de forma ușii sau de alte accente decorative, aceste elemente te vor transporta înapoi în timp, oferind în același timp bucătăriei tale un aspect unic și memorabil. 

5. Bucătăria monocromatică

 Pentru cei care iubesc minimalismul, nonculorile și liniile curate, bucătăriile monocromatice sunt perfecte. Păstrarea paletei de culori consecventă în întreaga bucătărie creează un aspect armonios și coerent. Indiferent dacă optezi pentru nuanțe de alb, gri sau chiar nonculori îndrăznețe, cum ar fi negrul, o bucătărie monocromatică va emana un sentiment de sofisticare și simplitate.

 În concluzie, aceste tendințe actuale pentru o bucătărie funcțională se referă la combinarea stilului cu caracterul practic. De la mânere din aluminiu negru la plăci de marmură cu nervuri, de la insule de bucătărie destinate socializării la arcade și curbe cu iz vintage,  aceste idei vor oferi bucătăriei tale un aspect modern și sofisticat. Deci, de ce să aștepți? Oferă bucătăriei tale renovarea de care are atâta nevoie și bucură-te de gătit sau luat masa într-un spațiu care este atât funcțional, cât și la modă.

sursa foto: pexels.com

Gabriela Lazar

Learn More →