Cum să îți feliezi mezelurile rapid și uniform cu un feliator profesional

Când discutăm despre feliator mezeluri, mai ales despre unul profesional, acesta îți poate aduce o creștere rapidă a profitului prin servirea rapidă și precisă a produselor din carne. Clienții vor aprecia rapiditatea și calitatea serviciului. 

Un feliator de mezeluri de calitate într-o carmangerie sau restaurant indică standarde ridicate. Clienții care doresc mezeluri feliate pentru a economisi timp vor fi impresionați de eficiența serviciului.

Feliator mezeluri – mai multe avantaje decât o simplă feliere

Cel mai bun feliator mezeluri este util în mai multe situații, iar beneficiile sunt extinse. 

Eficiență

Feliatoarele electrice sunt extrem de eficiente în tăierea alimentelor. Acestea pot realiza tăieturi precise și uniforme într-un timp foarte scurt, ceea ce face ca pregătirea alimentelor să fie mai rapidă și mai ușoară. 

Feliatoarele profesionale pot tăia cantități semnificative de mezeluri fără întrerupere datorită motorului răcit cu ventilator. Aceasta permite utilizarea lor continuă timp de jumătate de oră, urmată de o scurtă pauză de 10 minute.

Flexibilitate

Cu un feliator electric, deții controlul total asupra grosimii feliilor, deoarece poți regla grosimea feliilor pentru a se potrivi cu preferințele clienților sau cu cerințele rețetei.

Tăiere uniformă

Dacă optezi pentru feliator mezeluri profesional, te asiguri că feliile sunt toate de aceeași dimensiune și formă, ceea ce poate face mâncarea să arate mai frumos și mai profesional.

Ușurință în tăierea cantităților mari

Dacă trebuie să tai cantități mari de mezeluri în mod regulat, a deține feliator mezeluri este o alegere excelentă. Acest instrument poate face față volumelor mari de tăiat fără efort, într-un timp scurt.

Precizie

Modelele moderne, adică cele de tip feliator profesional, sunt echipate cu lame ascuțite și puternice, ceea ce asigură o tăiere precisă și uniformă, fără sfâșieri sau rupturi, adică rezultatul va fi unul estetic.

Siguranță

Majoritatea feliatoarelor sunt echipate cu caracteristici de siguranță, cum ar fi protecții pentru mâini, pentru a minimiza riscul de accidente în bucătărie. Fiecare feliator mezeluri trebuie să fie dotat cu caracteristici de siguranță pentru a preveni accidentările. 

Acestea includ blocarea capacului în timpul funcționării pentru a evita accesul la lame și un senzor electromagnetic care deschide capacul când aparatul se oprește, asigurând astfel siguranța utilizatorului.

Secretele Feliatorului de Mezeluri: Obține Cele Mai Delicioase Felii

Versatilitate

Poți utiliza feliator profesional pentru o varietate largă de alimente, inclusiv carne, mezeluri, legume, brânză și pâine.

Diversitate în tăiere

Cu un feliator profesional, poți obține tăieturi variate, de forme și grosimi diferite. Ai posibilitatea să tai mezelurile în felii de la 1 mm la 10 mm sau să le felizi sub formă de așchii, bastonașe, cuburi, de exemplu utilizând diversele discuri disponibile.

Eliminarea risipei

Operarea unui feliator profesional asigură tăieturi precise de fiecare dată, eliminând riscul de a tăia greșit și de a irosi materie primă. Astfel se contribuie la economisirea resurselor și a banilor.

Tipuri de feliatoare de mezeluri

Există mai multe feluri de feliator mezeluri, însă mai jos sunt redate 3 astfel de tipuri:

Feliatoare cu lamă antiaderentă

Aceste feliatoare sunt concepute pentru utilizare profesională și sunt fabricate din aluminiu turnat de înaltă calitate cu o finisare chimică adecvată pentru contactul cu alimentele. Sunt echipate cu lame antiaderente pentru o tăiere ușoară și uniformă. 

Aceste feliatoare sunt conforme cu standardele internaționale de siguranță și igienă și sunt potrivite pentru tăierea cărnii, mezelurilor, legumelor și brânzei. Pot fi dotate cu lame din oțel inoxidabil, teflon sau lame zimțate și au protecție din aluminiu pentru degete. De asemenea, pot include un dispozitiv de ascuțire detașabil.

Feliatoare din oțel inoxidabil

Asemănătoare cu cele de mai sus, acest tip de feliator mezeluri este construit din aluminiu turnat cu o finisare chimică adecvată pentru contactul cu alimentele. Cu lame din oțel inoxidabil, sunt potrivite pentru tăierea diverselor alimente și sunt conforme cu standardele internaționale de siguranță și igienă. Oferă aceleași caracteristici de protecție și opțiuni de lame ca și cele cu lamă antiaderentă.

Feliatoare cu lamă din teflon

Tipul acesta de feliator mezeluri are caracteristici similare celorlalte două tipuri, dar sunt echipate cu lame din teflon, ceea ce le face ideale pentru tăierea alimentelor care se pot lipi de lame, asigurând o tăiere lină și fără riscul de a se lipi alimentele feliate. De asemenea, sunt conforme cu standardele de siguranță și igienă și oferă opțiuni de protecție și lame personalizate.

Toate aceste feliatoare sunt proiectate pentru utilizare profesională și sunt construite pentru a satisface cerințele de siguranță, igienă și eficiență. Pot fi utilizate pentru a tăia carne, mezeluri, legume și brânză într-un mod precis și uniform, oferind astfel o soluție utilă pentru cei care doresc să obțină mezeluri feliate la o calitate înaltă.

Cum se curăță un feliator profesional

Curățarea corectă a feliatorului de mezeluri este esențială pentru prevenirea contaminarii alimentelor și pentru a menține echipamentul într-o stare optimă de funcționare. Dacă se curăță regulat un feliator de mezeluri, se va preveni multiplicarea bacteriilor și, în plus, se va menține calitatea alimentelor, în special a mezelurilor procesate. Neglijarea curățării poate duce la toxiinfecții alimentare și la transferul mirosurilor neplăcute la produsele procesate.

Sunt câteva zone cheie care necesită o atenție deosebită curățării:

  • Apărătoarea inelului de montare
  • Apărătoarea lamei de feliere
  • Mânerul feliatorului de mezeluri

Mententanța

  • Înlocuirea pieselor deteriorate

Daca se observă fisuri sau rupturi la apărătoare sau la alte piese, este necesar ca acestea să fie înlocuite imediat pentru a preveni acumularea de particule de alimente și la dezvoltarea bacteriilor.

  • Verificarea îmbinărilor și garniturilor

Asigură-te că toate îmbinările și garniturile feliatorului sunt în stare bună, pentru a împiedica acumularea resturilor alimentare.

  • Frecvența curățării

Se recomandă curățarea feliatorului de fiecare dată când se schimbă tipurile de mezeluri tăiate. În plus, indicat este să se facă o curățare delicată la sfârșitul fiecărei zile de lucru pentru a îndepărta toate resturile alimentare. În cazul echipamentelor folosite continuu, curățarea se impune a se face la un interval de maxim 4 ore.

În ceea ce privește procedura de curățare, este nevoie de folosirea unor mănuși de protecție, rezistente la tăieturi. În plus, se va consulta și manualul de utilizare al feliatorului pentru a urma instrucțiunile specifice. Nu se utilizează lavete sau detergenți abrazivi pentru a evita zgârierea echipamentului.

În concluzie, un feliator de mezeluri este util pentru eficiență, precizie și ușurință în tăierea alimentelor, mai ales atunci când este nevoie de felierea unor cantități mari sau când se dorește obținerea unor felii perfect tăiate. Alegerea celui mai bun feliator electric depinde de mai multe aspecte, însă cu siguranță alegerea făcută va fi una utilă.

Gabriela Lazar

Learn More →