Alegerea unor domenii potrivite și memorabile pentru site-urile tale

Alegerea unui nume de domeniu este crucială pentru stabilirea unei mărci sau a unei afaceri. Cu toate acestea, cu milioane de domenii deja înregistrate, poate fi dificil să găsești cel mai bun domeniu pentru site-ul tău. Din fericire, există câteva principii care te pot ajuta să alegi numele de domeniu potrivit și să îți faci site-ul cu adevărat memorabil. 

Un nume de domeniu nu este doar adresa site-ului web, ci reprezintă și identitatea mărcii. Dacă este ales incorect, numele de domeniu poate avea un impact negativ asupra afacerii tale.  

După ce ai ales câteva nume care îți plac, utilizează verificatorul de nume de domeniu pentru a vedea ce este disponibil și ce nu. Dacă numele de domeniu visat este ales corect, trebuie să treci la înregistrare domenii și să începi să te bucuri de beneficiile sale.

Prima impresie a numelui de domenii

Numele de domeniu este primul element pe care vizitatorii îl observă atunci când accesează un site web. Prin urmare, trebuie să fie unic și memorabil pentru ca utilizatorii să-și amintească de el și să se întoarcă. Un nume de domeniu bun poate lăsa o impresie de durată asupra vizitatorilor și le poate oferi o perspectivă asupra conținutului site-ului web. 

De asemenea, un domeniu scurt și concis poate ajuta utilizatorii să găsească și să revizuiască site-ul cu ușurință. Un alt aspect de luat în considerare este alegerea unor termeni semnificativi legați de afacerea ta, pentru a atrage publicul țintă. Un nume de domeniu prost ales poate face o primă impresie proastă și poate alunga vizitatorii de pe site-ul tău.

SEO

Un nume de domeniu eficient este simplu și țintit. O adresă bună a site-ului web poate ajuta la captarea interesului vizitatorilor și la creșterea ratelor de clic (CTR). În consecință, numele de domenii influențează clasamentele de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) și, la rândul lor, alte componente, cum ar fi performanța conținutului, traficul site-ului și conversiile. Lungimea, cuvintele cheie și domeniul de nivel superior (TLD) sunt elemente cheie în crearea numelui de domeniu perfect pentru site-ul tău.

Branding

Un domeniu care conține numele companiei poate îmbunătăți recunoașterea mărcii. Combinat cu TLD-ul și cuvântul cheie potrivit, domeniul tău poate fi un instrument de marketing eficient. Un nume de domeniu bine marcat contribuie la reputația și credibilitatea site-ului web și îl face să pară mai demn de încredere. Acest lucru nu numai că poate atrage clienți ideali, dar poate, de asemenea, să stimuleze creșterea și vânzările.

Sfaturi pentru rezervarea de domenii pentru site

Această secțiune oferă sfaturi pentru rezervare domeniu, de la alegerea TLD-ului potrivit până la asigurarea numelui de brand.

Securitate și Performanță cu Domenii Web de Încredere | Servicii SEO de Top

Alege domenii de nivel superior potrivit (.ro, .eu, .com, .net)

Potrivit statisticilor, .ro, .eu, .com și .net sunt cele mai populare TLD-uri generice. Mulți utilizatori le consideră a fi bine stabilite, familiare și credibile.

Iată pentru ce sunt utilizate în mod obișnuit:

  • .eu – este un domeniu de tip de țară, considerat a fi de prim nivel. Orice persoană fizică, întreprindere sau organizație stabilită în Uniunea Europeană îl poate folosi.
  • .com – se referă la reclamă. De obicei este utilizat de companii.
  • .net – Formă scurtă pentru rețea. Inițial a fost folosit pentru a identifica tehnologiile de rețea, dar astăzi acest TLD este asociat cu orice tip de companie. 

Utilizarea .ro, .eu, .com, .org sau .net este un domeniu sigur, deoarece acestea sunt cele mai cunoscute TLD-uri. Aceste extensii de domeniu pot avea un impact pozitiv asupra percepției site-ului tău și pot ajuta la creșterea CTR-ului acestuia.

Uşor de scris

Numele de domeniu trebuie să fie ușor de scris și de pronunțat. În acest fel, este mai ușor să transmiți adresa site-ului către potențiali clienți. Multe companii folosesc combinații de patru litere pentru a-și face domeniile memorabile și pentru a se asigura că își păstrează valoarea chiar și după ce sunt lansate. Alternativ, poți utiliza o expresie atractivă din două cuvinte.

Folosește cuvinte cheie direcționate

Folosirea cuvintelor cheie relevante ajută vizitatorii să găsească site-ul tău și să identifice rapid despre ce este vorba. În plus, este benefic ca motoarele de căutare să determine clasarea paginilor, deoarece domeniile care conțin cuvinte cheie pot potrivi parțial interogările de căutare.

Nume de domenii de marcă

Numele de domeniu de marcă este creativ, unic și memorabil. Acestea îți pot ajuta site-ul să iasă în evidență, să fie recunoscut și să atragă mai mulți vizitatori. Ele pot consta dintr-o combinație de cuvinte sau nu au un sens specific. 

Poți lua în considerare exemple precum Google și YouTube. Deși nu înseamnă nimic, aceste expresii s-au dovedit a fi unele dintre cele mai puternice nume de domenii site.

Iată câteva sfaturi pentru a găsi nume de domeniu de marcă:

  • Vino cu cuvinte noi memorabile care reflectă valoarea și scopul site-ului.
  • Găsește expresii interesante care se potrivesc brandingului site-ului tău.
  • Utilizează generatoare de nume de domeniu pentru a găsi cuvinte cheie relevante.
Menține numele de domeniu scurt

Atunci când alegi un nume de domeniu, concizia este esențială. Domeniile mai scurte oferă o experiență mai bună pentru utilizator și sunt mai ușor de tastat, făcând mai probabil ca vizitatorii să-și amintească de site-ul tău.

Cercetează opțiunile de social media

Atunci când construiești un brand, este ideal să folosești același nume pentru domeniul și profilurile de rețele sociale. Acest lucru creează familiaritate și face mai ușor pentru vizitatori să găsească compania pe diferite platforme. Conectarea conturilor sociale la site-ul tău este un alt pas important în îmbunătățirea loialității clienților.

Prin urmare, atunci când alegi un nume de domeniu, verifică dacă acesta este disponibil și pe site-uri de rețele populare, cum ar fi Facebook, Instagram etc. Dacă nu, creează o variație a numelui adăugând „oficial” sau „actualizare” la sfârșitul handle-ului social.

Verifică istoricul domeniului

Înainte de înregistrarea unui domeniu, trebuie să verifici istoricul domeniului. Acesta conține informații utile, de exemplu, dacă domeniul a avut un proprietar anterior. Există mai multe motive pentru care trebuie să verifici antecedentele domeniului:

  • Cercetare competitivă – istoricul poate include informații dacă domeniul a fost utilizat pentru un site web legat de nișa ta. Dacă este așa, înregistrarea domeniului poate fi utilă pentru strategia ta SEO.
  • Securitate – aceasta face parte din procesul tău de gestionare a riscurilor. Verificarea istoricului unui domeniu ajută la detectarea atacurilor cibernetice anterioare.
  • Probleme potențiale de branding – dacă proprietarul anterior al site-ului a condus o afacere lipsită de etică, acest lucru poate avea un impact negativ asupra reputației domeniului și a clasamentelor în motoarele de căutare.
  • Valoarea SEO – Numele de domeniu trebuie să aibă un istoric curat în motoarele de căutare, pentru a nu-ți afecta eforturile de marketing digital.

Gabriela Lazar

Learn More →