Recrutarea personalului de construcții în mod rapid și eficient cu o firmă de recrutare specializată

O agenție de recrutare îți poate oferi personal pentru construcții, dacă ești o companie serioasă. Dacă ai nevoie de noi angajați și decizi să apelezi la o agenție de recrutare personal construcții, există o procedură standard. 

Ca angajator trebuie să contactezi agenția de recrutare personal construcții, subliniind detalii precum responsabilitățile postului, numărul de angajați necesari, programul pentru noii angajați și salariul. Agenția creează apoi o fișă a postului pentru compania ta și îi face publicitate. 

Dacă echipa de muncitori este potrivită pentru poziție, vei fi pus în legătură cu ea. Înainte de a lua o decizie finală de angajare, ca manager sau proprietar al afacerii, vei intervieva candidații agenției de recrutare. 

Acest lucru îți economisește timpul pe care de altfel, l-ai petrece sortând numărul mare de solicitanți. Agenția de recrutare personal construcții se ocupă de toate formalitățile legate de noile angajări, cum ar fi contracte, taxe și alte obligații de salarizare.

Ce îți poate oferi o agenție de recrutare personal construcții?

Una dintre cele mai importante companii de recrutare din sectorul construcțiilor, îți poate oferi un număr mare de muncitori constructori calificați și în meseriile: zidari, dulgheri, armatori, zugravi, instalatori, electricieni, șoferi de stivuitoare, șoferi de excavatoare, etc. Pe lângă muncitorii asiatici, poți angaja și ingineri constructori. 

Pe piața muncii în construcții există un deficit mare de profesioniști, iar nevoia de muncitori în construcții este în creștere. Toate meseriile sunt lipsite de specialiști în industria construcțiilor, de la muncitori necalificați până la ingineri. 

Există de asemenea, o lipsă de șoferi de mașini specializate în domeniul construcțiilor. Există multe agenții de recrutare personal construcții care subliniază că cererea de muncitori din Asia este în prezent foarte mare, în special în industria construcțiilor. 

O companie de recrutare este o agenție care oferă muncitori calificați și necalificați în construcții și alte domenii, din țările asiatice. În ultimii ani, numărul candidaților autohtoni care răspund la anunțurile de angajare a scăzut, și de aceea, s-a decis găsirea de muncitori asiatici. Acești muncitori sunt angajați pentru proiecte de construcții foarte solicitante, ceea ce arată că sunt profesioniști foarte buni și productivi.

Avantajele angajării muncitorilor asiatici

Primul avantaj este numărul mare de candidați disponibili și dorința lor mare de a avea un loc de muncă și un venit pentru familiile lor. Fluctuația redusă față de forța de muncă locală și faptul că contractele de muncă sunt pe o perioadă de minim 2 ani asigură stabilitatea locului de muncă și posibilitatea de a prelua noi proiecte. 

Sunt dispuși să lucreze ore suplimentare pentru că sunt motivați de câștiguri mai mari. Abilitățile lor sunt la un nivel înalt, dar sunt dispuși să învețe și să se dezvolte profesional. Își respectă șefii și regulile companiei, comportamentul lor pe șantier și în spații de cazare este bun și nu există probleme când vine vorba de abuzul de alcool. 

Toți lucrătorii străini au statut juridic, sunt înregistrați, asigurați și instruiți pentru a lucra în siguranță și eficient. Poziția și condițiile lor de muncă sunt pe deplin egale cu a lucrătorilor români. Muncitorii asiatici se angajează pe termen lung, iar unii dintre ei plănuiesc să-și aducă și familiile și să rămână aici mult timp.

Recrutare Personal pentru Proiecte de Construcții: Soluții Eficiente

De ce să alegi o companie de recrutare personal construcții?

Desigur, nu are sens ca fiecare companie să recruteze muncitori în construcții străini calificați. Este adevărat că angajarea lucrătorilor din străinătate este mai valoroasă pentru unele companii decât pentru altele. În principiu, integrarea este mai ușoară dacă compania are deja o structură internațională de personal. Aceasta înseamnă că noii angajați vin într-un mediu cultural deschis, care este obișnuit cu diferențele de cultură. 

Locația joacă și el un rol important, deoarece în mediul urban șansa străinilor de a întâlni oameni de alte naționalități și de a se integra este mai mare decât în ​​mediul rural. Efortul și dificultățile recrutării de muncitori din străinătate trebuie întotdeauna cântărite. Forța de muncă străină, asiatică aduce beneficii tuturor companiilor de construcții și nu numai. 

Pentru mulți străini, un loc de muncă sigur în România înseamnă o perspectivă de viitor pe care nu o văd pe piața muncii din țara lor de origine. Prin urmare, sunt angajați și orientați spre performanță și eficienți, pentru că își fac treaba bine și nu vor să-și piardă locul de muncă sub nicio formă. În plus, muncitorii străini au adesea o mare disponibilitate de mobilitate, pe care uneori angajații români nu o au, din cauza familiilor sau din alte motive.

Un alt avantaj al lucrătorilor străini calificați care nu trebuie subestimat, este oportunitatea pe care o oferă companiilor de a-și extinde concentrarea regională la nivel internațional. Angajații calificați asiatici cunosc modelele de acțiune și de luare a deciziilor, economia și tendințele pieței, practicile și condițiile generale tipice din țara lor de origine. 

Aceasta înseamnă că ei pot evalua nevoile grupurilor țintă mai bine decât colegii lor români și pot adapta munca și procesele de lucru în consecință. Astăzi, există un deficit de muncitori calificați în construcții. În acest caz, companiile de construcții trebuie să ia în considerare ofertele unei agenții recrutare București

O astfel de agenție oferă o oportunitate suplimentară de a găsi candidații potriviți pentru posturile vacante pe care le au. Atunci când o companie de construcții se poziționează ca un angajator cu o forță de muncă diversă, atractivitatea sa ca angajator crește în același timp.

Companiile de construcții care iau în considerare o agenție de recrutare muncitori construcții, trebuie să compare avantajele muncitorilor străini calificați cu efortul implicat. Obstacolele sunt adesea supraestimate. Nu se poate nega că există bariere lingvistice, dificultăți de integrare și diferențe culturale. Dar accentul trebuie să se pună pe aspectele care au o relevanță generală pentru companie. 

Selecția angajaților presupune ocuparea posturilor vacante cu specialiști potriviți, care au cunoștințe de specialitate în domeniul construcțiilor. Nu există nicio îndoială că este nevoie de un anumit efort pentru a găsi angajați străini și de a-i integra în propria companie. Dar nu trebuie să lași ca acest lucru să te oprească. Pentru că muncitorii calificați în construcții din străinătate, nu numai că ajută la ocuparea posturilor vacante, dar sunt și profesioniști în domeniile lor.

Gabriela Lazar

Learn More →