
Ușa glisantă din sticlă a ajuns să fie extrem de populară datorită esteticii pe care o oferă camerei în care este instalată și pentru beneficiile pe care aceasta le aduce. Aceasta este o combinație între funcționalitate și modernism, astfel fiind extrem de estetică.
De asemenea, ușa glisantă sticlă este potrivită pentru a crește spațiul disponibil pe care să-l ai în casă sau într-o încăpere. Dar, ușa glisantă din bucătărie de sticlă oferă și o iluminare naturală benefică și bună pe parcursul zilei.
Ajungând ca ușa de sticlă să fie extrem de cunoscută și dorită de o multitudine de oameni, articolul acesta îți va oferi o serie de detalii și aspecte importante pe care trebuie să le cunoști înainte de achiziționarea uneia.
De altfel, în momentul alegerii contează extrem de mult, cât de funcțională îți va fi, materialul din care este făcută și design-ul pe care îl are, pentru a se potrivi cu design-ul interior al locuinței și preț ușă glisantă.
De asemenea, o firmă care este cunoscută pentru instalarea ușilor glisante în interiorul diferitelor incinte din București este NovaConcept. Experții în domeniu se vor ocupa de toți pașii menționați în rândurile care urmează.
Cum poate ca ușa glisantă din sticlă să fie combinația potrivită între funcționalitate și eleganță
Dacă vrei să ai o locuință care să fie rafinată, elegantă și totodată funcțională, iar toate aceste aspecte să fie combinate, ușa glisantă sticlă este potrivită pentru tine. Mai mult decât atât, aceasta are un design modern și minimalist, potrivit pentru designul modern.
De asemenea, un aspect esențial pe care ușa glisantă din sticlă o are este transparența acesteia. Ea fiind fabricată din sticlă, materialul principal și major al ușii glisante, oferă iluzia de spațiu deschis.
Mai mult decât atât, lumina naturală intră în încăpere fără vreo problemă, iar ușa glisantă bucătărie sticlă este potrivită dacă bucătăria ta este una mică. Astfel, aceasta va fi luminată și va adăuga un aspect de modernism și rafinament bucătăriei tale.
După cum am specificat, sticla este personajul principal în această operă, iar ea emană nota aceasta de elegantă datorită cadrelor minimaliste și subțiri. Prin realizarea unei uși glisante confecționate din sticlă cu cadre metalice care să o înconjoare vei beneficia de o estetică și un stil modernist și de actualitate.
Ba chiar, această ușă glisantă sticlă este potrivită pentru mai multe tipuri de stiluri, precum minimalist, clasic sau eclectic. În acest fel, dacă vrei neapărat să îți achiziționezi ușa aceasta glisantă, vei putea să o adaptezi unui stil menționat mai sus, astfel fiind versatilă din acest punct de vedere.
De asemenea, dacă instalarea unei uși tradiționale nu este estetică sau spațiul nu permite montarea acesteia, ușa glisantă din sticlă este optimă pentru acest lucru. Aceasta este instalată pe o șină, iar în momentul în care vrei să deschizi ușa, tot ce va trebui să faci este să îndepărtezi ușa în lateral.
Datorită șinei, îndepărtarea ușii nu va fi deloc greoaie, estetic va arăta de două ori mai bine ca și instalarea unei uși tradiționale, iar spațiul nu va mai fi la fel de limitat.
Cum să măsori și să identifici design-ul ușii glisante optime
Există doi factori pe care trebuie neapărat să-i iei în calcul în momentul în care îți alegi sau ești în căutarea unei uși glisante. Acești factori sunt design-ul ușii pe care îl vrei, acesta trebuie să se îmbine cu design-ul interior al locuinței și măsurarea zonei în care vrei să instalezi ușa.
Dacă nu vei băga de seamănă aceste două aspecte, vei putea avea o surpriză neplăcută, astfel ușa fiind de o dimensiune diferită față de zona în care trebuie amplasată sau estetica, și design-ul interior nu este deloc ceea ce ți-ai dorit.
Așadar, măsurarea spațiului în care ușa glisantă sticlă va urma să fie instalată trebuie să fie măsurat corespunzător. Adică, asigură-te că nu efectuezi o măsurare greșită, deoarece atunci ușa nu va mai avea aceeași funcționalitate pe care ai vrea să o aibă.
Mai mult de atât, folosește metrul pătrat sau ruleta pentru a măsura lățimea și înălțimea precisă a spațiului de deschidere a ușii. De altfel, bagă de seamă și radiatoarele sau prizele care pot să te încurce. Dacă vrei să te asiguri că faci o măsurătoare corectă și precisă, atunci asigură-te că soliciți un specialist în domeniu.
Un al doilea pas pe care trebuie să-l efectuezi este să alegi ce design vrei ca ușa să aibă. Așadar, asigură-te că design-ul ușii pe care îl alegi este același cu design-ul interior al locuinței tale. De asemenea, tipul de sticlă pe care îl vrei contează. Dacă vrei sticlă transparentă atunci vei maximiza iluminarea naturală în încăpere, astfel părând mult mai spațioasă.

Cum să alegi finisajele și materialele
După ce ai urmat pașii de mai sus, urmează să te decizi în legătură cu finisajele pe care vrei ca ușa ta să le aibă și materialul din care vrei ca aceasta să fie confecționat. Prin aceste finisaje și materiale, design-ul casei va fi îmbunătățit semnificativ, iar stilul tău își va spune cuvântul.
Pentru început asigură-te că îți alegi tipul de sticlă pe care vrei să-l achiziționezi. Există câteva tipuri de sticle, fiecare diferite în funcție de estetica lor sau de funcționalitatea pe care o au. De altfel, aceasta este importantă, deoarece este piesa cea mai relevantă a ușii glisante.
Tipurile de sticlă din care vei avea de ales sunt:
- Sticla transparentă – această sticlă este folosită deseori în locurile unei necesiți multă lumină, astfel vei profita de lumina naturală care intră în încăpere și de atmosfera deschisă pe care ți-o oferă. De obicei, aceasta este instalată în bucătării sau living-uri.
- Sticla mată – dacă vrei ca atmosfera să fie optimă și totuși lumina să intre lejer în încăpere, atunci folosește sticla mată. Aceasta se utilizează în camerele de zi sau în băi.Sticla colorată – aceasta are o diversitate mare de culori din care poți alege, astfel ca sticla să se potrivească cu designul încăperii.
- Sticla trebuie să fie securizată și de calitate superioară pentru a preveni orice accident care se poate întâmpla.
De altfel, cadrele sunt fabricate de obicei din lemn, aluminiu sau PVC. Fiecare sunt speciale în felul lor, precum aluminiul care este durabil la coroziune. Lemnul trebuie să fie tratat regulat, însă este solid, iar PVC nu necesită vopsire și este cel mai ieftin. De asemenea, finisajele se fac pentru a păstra cadranele în cea mai bună formă pentru un timp îndelungat.