Cum să te pregătești pentru o ședință de masaj anti celulitic

Celulita este una dintre problemele estetice cele mai des întâlnite la femei. Însă, aceasta poate să fie prevenită prin masaj anti celulitic. Articolul îmbrățișează toate etapele pe care trebuie să le respecți pentru a combate celulita.

De la lucrurile pe care trebuie să le faci acasă până la tratamentele pe care ți le fac specialiștii în domeniu la saloanele autorizate. Masajul celulitic este extrem de important, însă înainte de a începe să-ți spun despre masajul pentru celulită, îți voi spune ce înseamnă celulita.

Celulita, numită și ”coajă de portocală”, reprezintă grăsime adunată sub piele care duce spre aspectul unei coji de portocală. Aceasta nu este o afecțiune gravă, ci estetică mai degrabă. Se formează din cauza stilului de viață, a factorilor genetici sau a hormonilor.

Masajul anti-celulitic este destinat pentru a îmbunătăți aspectul pe care pielea ta îl are și pentru reducerea celulitei. Pentru ca masajul celulitic să fie efectuat corect, asigură-te că un specialist se ocupă de practicarea lui, astfel vei observa și rezultate pe măsură.

Care sunt avantajele pe care masajul anti-celulitic îl oferă

Celulita este extrem de importantă de a fi înțeleasă, cum funcționează și ce o declanșează să își facă apariția. Aceasta apare și la bărbați, însă nu la fel de des. Datorită toxinelor din corp, a grăsimii și a țesutului conjunctiv, aceasta își face simțită prezența, de obicei în zona feselor, a coapselor sau a abdomenului.

Însă, avantajele pe care masajul anti-celulitic le aduce sunt extrem de benefice pentru estetica sau aspectul pe care pielea îl va adopta după mai multe ședințe de masaj anti celulitic. Unul dintre saloanele care oferă un masaj pentru celulită este Orhideea Spa. Acesta se află în București și este cunoscut pentru seriozitatea și calitatea serviciilor pe care le oferă clienților săi.

Însă, haide să-ți prezint unele dintre cele mai comune beneficii de care vei profita prin efectuarea masajului anti-celulitic. Un prim beneficiu este circulația limfatică și circulația sângelui va deveni mult mai bună în zonele afectate.

Acest beneficiu se bucură de câteva avantaje precum, inflamația este redusă datorită stimulării drenajului fluidelor și eliminarea toxinelor.

De asemenea, un alt beneficiu este aspectul pe care pielea ta îl va avea. Deoarece pielea ta este denivelată, masajul îți mânuiește cu grijă țesuturile și astfel îți reduce aspectul denivelat al pielii. De obicei, celulita semnifică umflăturile respective, care au un aspect denivelat și care au acumulat de-a lungul timpului retenții de lichide în interiorul țesuturilor subcutanate.

Așadar, cu ajutorul masajului anticelulitic, aceste retenții de lichide se reduc semnificativ. Chiar dacă este un masaj anti celulitic, acesta poate să te ajute să scapi de stres. Te vei relaxa și uita de orice grijă pe care o ai în momentul respectiv.

Pașii pe care să-i urmezi pentru pregătirea mentală și fizică înaintea masajului

Pentru ca masajul anti-celulitic să aibă un rezultat reușit, ai nevoie să-ți pregătești mintea și corpul. Dacă tu urmezi pașii de mai jos și îi aplici înaintea unui masaj anti celulitic, atunci te vei bucura de o experiență terapeutică extrem de benefică.

Primul pas pe care să-l faci este să te hidratezi corespunzător. Prin hidratarea corpului tău înainte cu câteva zile de masajul celulitic, pielea va răspunde mai bine la masaj și va fi mult mai suplă și elastică. Acest lucru este extrem de important pentru ca masajul să fie benefic pentru îndepărtarea celulitei.

Exfolierea este un pas esențial pentru ca masajul să aibă efecte pozitive asupra celulitei. Așadar, folosește un exfoliant care nu este agresiv pentru piele și utilizează-l înainte de a intra în duș cu ajutorul unor masaje circulare ale pielii.

Exfolierea ajută îndepărtarea pielii care este moartă și ajută ca tehnicile pe care specialistul e folosește în timpul masajului să fie asimilate de corp, să fie benefice pentru el.

De asemenea, masajul nu te va ajuta să scapi de celulită după doar o ședință. Trebuie să urmezi mai multe ședințe de masaj anti celulitic pentru ca pielea ta să se remodeleze fără denivelări. Ba mai mult, depinde de gradul de severitate pe care celulita o are și de corpul fiecărei persoane.

Astfel că, nu-ți crea așteptări care nu sunt reale, iar după să devii dezamăgit. În schimb, asigură-te că respecți pașii de mai sus și că mergi la fiecare ședință de masaj anti-celulitic, regulat.

De astfel, asigură-te că te relaxezi din punct de vedere mental. Poți să faci exerciții de respirație sau meditație înaintea ședințelor pentru masajul anticelulitic pentru ca mintea ta să se elibereze de griji.

Ba mai mult, asigură-te că nu ești tensionat sau că mintea ta este plină de gânduri negative și stres, deoarece nu te vei putea bucura de experiența masajului anti-celulitic pe deplin.

Masaj Anti Celulitic Profesional: Scapă de Aspectul Inestetic al Pielei!

Ce trebuie să faci în timpul masajului și după

După ce ți-am prezentat pașii și avantajele pe care masajul anti-celulitic le are, trebuie să știi ce trebuie să faci sau să știi în timpul masajului și ce să faci după efectuarea acestuia. Așadar, în rândurile următoare vei descoperi ce trebuie să faci pentru ca rezultatele masajul să dea roade cu adevărat.

Trebuie să existe o comunicare eficientă și transparentă cu terapeutul sau specialistul care îți efectuează masajul. Astfel că, dacă simți un disconfort mare, precum o presiune exercitată prea mare asupra zonei respective sau dimpotrivă, o presiune prea mică, atunci comunică-i acest aspect.

Specialistul în domeniu este obișnuit să modifice presiunea asupra zonei afectate în funcție de dorințele tale. De asemenea, respirația este extrem de importantă.

Asigură-te că nu te stresezi pe parcursul masajului, că vei continua să respiri profund și dacă observi că nu reușești acest lucru, specifică-i terapeutului acest detaliu. El te va ajuta să îți menții respirația corespunzătoare și să rămâi calm.

Existența simptomelor post-masaj vor fi destul de evidente. Acestea durează în jur de câteva zile și se manifestă prin zona tratată care este mai sensibilă sau că în zona respectivă sunt niște dureri musculare. De altfel, asigură-te că bei o cantitate mare de apă pentru a elimina toxinele din corp.

După ce masajul a fost efectuat, urmează parte de întreținere. Chiar dacă masajul a fost făcut, tot trebuie să-ți ții pielea hidratată pentru ca aceasta să elimine orice toxină din interiorul corpului tău și pentru ca pielea să fie elastică și sănătoasă, astfel vindecându-se mai repede.

De asemenea, dacă ședința de masaj celulitic a fost făcută într-o zona care este de obicei expusă la soare, asigură-te că pentru câteva zile după efectuarea masajului, zona respectivă nu va lua contact cu razele solare.

Gabriela Lazar

Learn More →