Cană termos cafea: cum să îți păstrezi cafeaua caldă și aromată oriunde te-ai afla

Te-ai săturat ca băuturile tale calde, mai ales cafeaua caldă și aromată să se răcească prea repede? O cană termos cafea poate să fie cea mai bună soluție pentru tine în acest caz. Astfel că, o cană termos cafea sau un termos bun sunt elemente indispensabile de avut cu tine la birou sau dacă ai obiceiul să călătorești mai des.

Care sunt avantajele aduse de o cană termos cafea?

  • Poți să profiți de cele mai bune băuturi calde oriunde

Fie că mergi la lucru, la cursuri sau în călătorie, o cană termos cafea este cea care te va ajuta să te bucuri de băuturi la temperaturi ideale. Nu mai trebuie deci să te grăbești să îți termini cafeaua înainte de a se răci. Este astfel soluția ideală pentru toți cei care doresc să savureze băuturile la o temperatură ideală oriunde ar fi.

  • O cană termos cafea este ideală pentru deplasări

Dacă ești des în deplasări, poți alege o cană cafea to go, cea mai practică. Poți să pui în ea băutura ta preferată înainte de a pleca și fără să riști ca aceasta să se răstoarne sau să piardă din lichid.

  • O soluție economică

Folosind un termos bun poți să faci economii pe termen lung. Dacă ești genul care cumpără în mod regulat băuturi pentru a le lua la pachet, poți reduce costurile dacă îți aduci propria băutură cu o cană termos cafea.

  • O alegere ecologică

Folosirea unei căni termos poate contribui la reducerea cantității de deșeuri de plastic produse de paharele de unică folosință. Aducându-ți propria cană reutilizabilă, contribui la reducerea deșeurilor și la protejarea mediului înconjurător.

  • O cană termos cafea – design și stil pentru cafeaua ta

O cană termos cafea poate să fie disponibilă în cea mai mare varietate de stiluri și design-uri, ceea ce face ca aceasta să fie o alegere extrem de practică și în tendințe. Fie că ai nevoie de o cană mai colorată, mai originală sau mai îndrăzneață, fie că ai nevoie de o cană cu un design mai cool sau mai elegant, ai de unde alege, în funcție de gusturi și de preferințe.

Care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când alegi o cană termos cafea?

Pentru a începe să studiezi diferitele criterii ale unei căni termos cafea, va trebui mai întâi, să determini felul în care o vei utiliza. Dorești o cană pe care să o pui pe birou, pe care să o iei cu tine la serviciu, pentru călătorii sau chiar pentru suportul de pahare din mașină?

După ce ai făcut acest lucru, poți alege cana în funcție de activitățile tale!

Materialul pentru o cană termos cafea. Majoritatea modelelor de căni sunt fabricate cu trei tipuri de materiale:

  • o cană cafea to go din inox: acestea sunt cele mai bine vândute. Trebuie spus că o cană cafea to go din oțel inoxidabil are o serie de avantaje. Este, evident, mai rezistentă decât o cană din plastic sau sticlă și oferă o izolare mai bună pentru a păstra băuturile calde sau reci.
  • o cană din plastic: avantajul plasticului este tocmai prețul. Dar asta nu-i tot! Este mai ușoară decât sticla sau oțelul inoxidabil și este uneori rezistentă la cuptorul cu microunde.
  • cănile din sticlă: acestea sunt mai rare, dar oferă un aspect șic și la modă. Mai ecologică decât plasticul, sticla are avantajul de a nu altera gustul băuturilor. Realizate în general din sticlă borosilicată, aceste recipiente sunt concepute pentru a rezista la șocuri.

Cât timp rămâne caldă o cană termos?

A doua întrebare pe care trebuie să ți-o pui este: cât timp intenționezi să îți bei băutura? Și vei putea să te servești în mod regulat? De exemplu, unii dintre voi vor bea o cană mare de cafea în doar câteva minute. Pentru alții, o băutură de 30 cl va dura o jumătate de zi.

Așadar, dacă de obicei îți bei cafeaua sau ceaiul rapid, va fi suficient să le păstrezi la cald timp de 1 oră. Pe de altă parte, dacă îți place să nu te grăbești sau nu ai ocazia să reumpli regulat cana, vei avea nevoie de un recipient de lungă durată pentru băutura ta preferată.

Capacitatea pentru o cană cafea to go

În cele din urmă, nu uita niciodată că o cană cafea to go trebuie umplută întotdeauna la maximum pentru a optimiza menținerea temperaturii. Este mai bine să ai o cană de 25 cl complet plină decât o cană de 50 cl care este plină doar pe jumătate.

Cana de capacitate mică (mai puțin de 35 cl): ideală pentru micii consumatori. Este ideală pentru călătoriile scurte și pentru cafeaua de după masă.

Cănile de termos (între 35 și 45 cl): în general, acestea îți păstrează băutura caldă timp de până la 4 ore și sunt perfecte pentru distanțe lungi sau la serviciu.

În sfârșit, versiunea de capacitate mare (peste 45 cl): în acest caz, este concepută mai degrabă pentru consumatorii mari. Aceasta îți va menține băutura caldă timp de până la 6 ore și este ideală pentru a păstra băutura caldă timp de o jumătate de zi. Perfect pentru drumeții sau călătorii.

Ermeticitatea termosului

Dorești ca paharul tău să fie 100% ermetic? Dacă îți transporți cana de călătorie într-o geantă, nu există altă opțiune decât o cană termos cafea 100% ermetică. Opțiunea etanșă este esențială pentru a evita dezastrele!

Dacă este lăsată pe birou sau în mână, o cană cafea to go semi-hermetică va fi suficientă.

Sistemul de deschidere a cănii izotermice

În funcție de modul în care folosești cana termos cafea, sistemul de deschidere va fi crucial. Producătorii au inovat pentru a răspunde nevoilor consumatorilor.

Vei găsi modele de căni cu sisteme clasice (clapetă, pivotant, capac cu răsucire etc.) care te obligă însă să folosești cana cu ambele mâini. Dar vei găsi și căni izoterme cu buton de apăsare. Acestea sunt cele care îți permit să îți folosești cana cu o singură mână. O deschizi și o închizi printr-o simplă apăsare.

Gabriela Lazar

Learn More →