Consortium Legal: Beneficiile de a lucra cu avocați de top

De-a lungul vieții, multe persoane au de-a face cu numeroase litigii, fie că vorbim despre persoane fizice, fie că vorbim despre persoane juridice. Și dacă primul nostru reflex constă în a găsi o soluție prin propriile noastre mijloace, nu trebuie să uităm că un avocat de top de la Consortium Legal ne poate veni în ajutor. În acest articol vei afla care sunt avantajele aduse de cea mai bună firmă avocatură București.

Un avocat de la Consortium Legal – un profesionist disponibil să răspundă tuturor întrebărilor tale

Să luăm drept exemplu un avocat în drept imobiliar. Dacă acest profesionist a urmat o formare pentru a redacta contracte de închiriere, pentru a gestiona vânzarea sau cumpărarea unui bun imobiliar, unele contracte sau pentru a-și reprezenta clienții în fața tribunalului, un avocat de top specializat este înainte de toate cel mai bun sfătuitor care te sfătuiește cu privire la drepturile tale, dar și obligațiile tale. În același timp, te poate orienta foarte bine cu privire la cele mai bune proceduri, cele mai adaptate situației tale.

Avocatul de la Consortium Legal, cel mai bun mediator

În timpul unui conflict, un avocat de top este cea mai bună alegere pentru a interveni în calitate de mediator. Rolul său în acest caz este de a găsi o soluție amiabilă, evitându-se astfel un proces. 

De exemplu, poate juca rolul unui mediator atunci când vine vorba despre un conflict între vecini. Sau în cazul unui litigiu între un comerciant și un consumator.

Un avocat este cel mai bun expert a cărui misiune este să te reprezinte

Un avocat de top de la o firmă de avocatură București este cel mai bun reprezentant al tău. Faptul de a fi reprezentat de un avocat înseamnă că îi acorzi acestui profesionist din domeniul juridic autoritatea de a semna documente în numele tău, de exemplu, în cadrul pregătirii unui dosar sau în legătură cu un caz în curs de desfășurare. 

De exemplu, un avocat imobiliar poate semna un contract preliminar de vânzare în numele clientului său sau un diagnostic imobiliar, printre altele. A fi reprezentat de un avocat nu înseamnă neapărat a fi apărat în instanță, deși acest lucru face parte din atribuțiile avocatului.

De asemenea, un avocat de top te poate apăra foarte bine atunci când este cazul. Orice persoană, fie că este victimă, parte civilă sau prezumată vinovată, are dreptul de a fi apărată de un avocat în instanță. În acest caz, avocatul trebuie să construiască un caz solid, cu scopul de a limita pedeapsa clientului său.

Firmă de Avocatură București: Experiență Juridică de Top pentru Soluții Profesionale

De ce să alegi deci un avocat de la o firmă de top?

  • Un avocat de la Consortium Legal îți dă cele mai bune sfaturi

Te informează cu privire la drepturile și datoriile tale, care sunt regulile aplicabile pentru situația ta și te va ajuta să găsești cea mai bună soluție de aplicat. Cea mai adaptată din toate domeniile dreptului. O consultare preventivă cu un avocat te poate ajuta să faci economii de timp și bani.

  • Un avocat de la Consortium Legal redactează actele și contractele

Avocații redactează acte juridice, indiferent dacă acestea privesc viața ta privată (contracte de căsătorie, parteneriate civile, locuința copiilor, dispoziții testamentare, contracte de închiriere de imobile, contracte preliminare de vânzare, etc.) sau viața profesională (contracte de muncă, contracte comerciale, înființarea și transferul unei întreprinderi, condiții generale de vânzare, etc.).

Atunci când alegi un avocat de la Consortium Legal ți se garantează:

  • Competență

Un avocat a urmat o formare inițială de nivel înalt și a obținut o mulțime de certificări ceea ce garantează competența sa în toate domeniile dreptului. De asemenea, avocatul trebuie să urmeze o formare continuă obligatorie pe tot parcursul vieții profesionale.

  • Etică profesională riguroasă

Prin jurământul depus, avocații își garantează independența, loialitatea, integritatea, confidențialitatea și secretul profesional pentru a-ți proteja interesele.

  • Răspunderea

Asigurarea de răspundere civilă a avocatului acoperă eventualele greșeli pe care acesta le-ar putea face în gestionarea cazului tău și care te-ar putea cauza prejudicii sau pierderi de oportunități.

Avocații sunt răspunzători atunci când dau sfaturi sau duc un caz în instanță, spre deosebire de prestatorii de servicii non-avocați implicați în activități juridice ilegale, care sunt excluși în mod sistematic de răspundere în cazul unui răspuns eronat sau inadecvat.

  • Documentele juridice, o garanție de securitate și calitate

Actul de avocat, pe suport de hârtie sau digital, oferă profesioniștilor și persoanelor fizice din toate domeniile dreptului o mai mare siguranță juridică. Prin contrasemnarea actului pe care l-a întocmit, avocatul se angajează să certifice că fiecare dintre părți a fost pe deplin informată cu privire la efectele și consecințele acestuia. Acest lucru garantează securitatea și eficiența relației contractuale.

  • Securitatea tranzacțiilor

Un organism intraprofesional, aflat sub responsabilitatea Ordinului avocaților, este responsabil de controlul, securizarea și validarea tuturor tranzacțiilor în cadrul unui act juridic sau judiciar.

Alte beneficii de a lucra cu avocați de top

Avantajul de a lucra cu un avocat de top cuprinde de asemenea și accesul la sfaturi juridice calificate și imparțiale. Avocați au o formare și o experiență aprofundată atunci când vine vorba despre legi sau alte proceduri juridice. 

Pot să furnizeze deci cele mai bun sfaturi cu privire la cel mai bune opțiuni cu privire la situația ta și să te ghideze de-a lungul întregului proces juridic. În plus, te pot asista atunci când au loc unele audieri, pot să redacteze unele documente necesare pentru cazul tău sau îți pot apăra interesele atunci când vine vorba despre unele negocieri.

Un alt aspect pozitiv este faptul că avocații sunt obligați să respecte codul deontologic aplicabil în țara sau teritoriul lor. Aceasta înseamnă că li se cere să respecte anumite standarde etice pentru a asigura buna desfășurare a afacerilor juridice. În plus, majoritatea barourilor dispun, de asemenea, de mecanisme interne pentru a se asigura că membrii respectă aceste standarde.

Un avocat de la o firmă avocatură București este cel care este singurul tău partener juridic, care te asistă și te apără în toate domeniile vieții de zi cu zi, fie că ești o persoană fizică, fie că ești o persoană juridică. Nu numai că te apără în instanță, dar este și consilierul tău natural în toate problemele juridice.

Gabriela Lazar

Learn More →