De ce să duci ceasurile la amanet atunci când nu le mai folosești

De ce să duci ceasurile la amanet atunci când nu le mai folosești

Ducerea ceasurilor la o casă de amanet poate fi o opțiune inteligentă atunci când ai ceasuri pe care nu le mai folosești sau de care nu mai ai nevoie. Amanetarea ceasurilor poate aduce numeroase avantaje, atât financiare, cât și practice.

Cum vă ajută amanetarea ceasurilor

 • Obținerea de bani imediat: Unul dintre cele mai evidente motive pentru a duce ceasurile la amanet este posibilitatea de a obține bani imediat. Amanetarea îți permite să transformi rapid ceasurile în numerar atunci când ai nevoie de bani pentru cheltuieli curente sau alte nevoi urgente. Casa de amanet București primește mai multe tipuri de astfel de articole.
 • Evitarea împrumuturilor cu dobândă mare: În loc să apeli la împrumuturi cu dobândă mare sau să acumulezi datorii pe cardul de credit, poți amaneta ceasurile pentru a obține fondurile necesare. Acest lucru te poate ajuta să economisești bani pe termen lung, deoarece dobânda percepută de casele de amanet este adesea mai mică decât cea a creditelor rapide sau a cardurilor de credit.
 • Păstrarea ceasurilor în siguranță: Dacă ai ceasuri de valoare sau de colecție pe care nu le porți în mod regulat, există riscul să fie deteriorate sau să fie furate. Amanetarea lor te asigură că acestea sunt păstrate într-un loc sigur și protejate până când decideți să le recuperați.
 • Liberarea spațiului: Dacă ceasurile ocupă spațiu valoros în casa ta sau nu mai sunt pe gustul tău, amanetarea lor poate ajuta să faci ordine și să eliberezi spațiu pentru alte lucruri sau pentru a te bucura de un mediu mai organizat.
 • Diversificarea opțiunilor financiare: Amanetarea ceasurilor poate face parte dintr-o strategie mai largă de gestionare a finanțelor personale. Aceasta îți oferă o opțiune suplimentară pentru a face față unor situații financiare neprevăzute sau pentru a investi în alte oportunități.
 • Confidențialitate: Amanetarea ceasurilor este un proces discret și confidențial. Nu trebuie să dezvăluiți detalii personale sau să obțineți aprobarea cuiva pentru a amaneta ceasurile. Aceasta poate fi o opțiune atractivă pentru cei care doresc să-și păstreze intimitatea financiară.

Înainte de a duce ceasurile la amanet, este important să alegi o casă de amanet de încredere și să înțelegi termenii și condițiile tranzacției. De asemenea, asigură-te că ceasurile sunt în stare bună și, dacă este cazul, păstrează documentația originală și cutiile pentru a demonstra autenticitatea și valoarea lor. Amanetarea poate fi o soluție utilă pentru a obține bani rapid și eficient atunci când ai ceasuri de valoare pe care nu le mai folosești.

Cele mai valoroase modele de ceasuri

Ceasurile au fost întotdeauna considerate mai mult decât simple instrumente pentru măsurarea timpului; ele sunt bijuterii fine și expresii ale stilului și rafinamentului personal. Există numeroase modele de ceasuri care au devenit celebre pentru designul lor excepțional, tehnologia avansată și istoria lor impresionantă. Acestea sunt cele mai valoroase ceasuri din lume:

 • Rolex Submariner: Rolex Submariner este unul dintre cele mai faimoase modele de ceasuri de scufundare din lume. Cu un design elegant și funcționalitate remarcabilă, acest ceas este apreciat pentru robustețea sa și performanța sub apă. Este unul dintre cele mai valoroase modele Rolex și a devenit un simbol al luxului și aventurii.
 • Patek Philippe Calatrava: Calatrava este emblematicul model de ceasuri dress de la Patek Philippe. Cunoscut pentru simplitatea sa elegantă și designul atemporal, acest ceas este considerat o capodoperă a meșteșugului orologic. Calatrava este foarte apreciat în lumea colecționarilor și este unul dintre cele mai valoroase modele de ceasuri de lux.
 • Audemars Piguet Royal Oak: Royal Oak este un alt icon al ceasurilor de lux. Creat de designerul Gerald Genta în 1972, acest ceas a revoluționat industria orologică prin introducerea carcasei din oțel inoxidabil și a designului sport-casual. Variantele din oțel inoxidabil, aur sau platină sunt foarte valoroase și foarte căutate de colecționari.
 • Omega Speedmaster: Omega Speedmaster este cunoscut drept „ceasul lunar” sau „Moonwatch” datorită faptului că a fost primul ceas purtat pe suprafața Lunii de către astronauții misiunii Apollo 11. Acest ceas are o istorie impresionantă și un design iconic, făcându-l foarte valoros pentru colecționari și iubitorii de istorie spațială.
 • Cartier Tank: Cartier Tank este unul dintre cele mai iconice modele de ceasuri din lume. Cu un design inspirat de tancuri și o estetică minimalistă, acest ceas a devenit un simbol al eleganței și stilului clasic. Modelele vintage ale acestui ceas sunt deosebit de valoroase pe piața de colecționare.
 • Jaeger-LeCoultre Reverso: Jaeger-LeCoultre Reverso este un ceas de lux cunoscut pentru designul său unic, care permite carcasei să se rotească pentru a proteja fața ceasului. Acest design ingenios a fost creat inițial pentru a proteja ceasul în timpul partidelor de polo. Reverso este un model extrem de valoros pentru colecționari și iubitorii de ceasuri clasice.
 • IWC Portugieser: IWC Portugieser este un model clasic de ceasuri dress cunoscut pentru designul său rafinat și funcționalitatea sa. Este apreciat pentru eleganța sa și pentru calitatea remarcabilă a meșteșugului orologic.
 • Breitling Navitimer: Breitling Navitimer este un ceas aviatoric de referință, cunoscut pentru funcțiile sale complexe de cronograf și pentru designul său distinctiv cu regula de calcul. Acest ceas este valoros pentru colecționari și piloți deopotrivă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai valoroase modele de ceasuri din lume, iar valoarea lor poate varia în funcție de raritatea, starea și istoria fiecărui exemplar. Colecționarii și pasionații de ceasuri sunt dispuși să plătească sume considerabile pentru a deține astfel de capodopere orologice, care îmbină arta, meșteșugul și ingineria într-un mod remarcabil.

Gabriela Lazar

Learn More →