Cum alegi si cum ingrijesti ferestrele din lemn stratificat?

Lemnul stratificat este un tip de lemn compus din mai multe straturi de lemn lipite impreuna, ceea ce ii confera o rezistenta sporita fata de lemnul traditional. Alegerea ferestrelor din lemn stratificat se face in functie de cateva criterii de baza:

  • Stilul si designul. Alege un stil care se potriveste cu arhitectura casei tale si cu preferintele tale personale. Ferestrele din lemn stratificat vin intr-o varietate de forme, culori si modele, asa ca ai de unde alege. De asemenea, lemnul stratificat poate fi vopsit in orice culoare, permitandu-ti sa obtii aspectul dorit.
  •  Dimensiunea si forma. masoara spatiul in care doresti sa instalezi fereastra si alege o dimensiune potrivita. Daca ai nevoie de ferestre cu dimensiuni atipice, poti comanda ferestre din lemn stratificat realizate la comanda, care sa se potriveasca perfect cu necesitatile tale.
  • Calitatea si performanta. Alege ferestre cu o izolare termica si fonica buna, astfel incat sa reduci consumul de energie si sa creezi un mediu confortabil in interior. De asemenea, asigura-te ca ferestrele au un sistem eficient de etansare si un sistem de ventilatie corespunzator.
  •  Certificarile si garantia.Opteaza pentru ferestre care au certificari si garantii, deoarece acestea iti vor oferi o garantie a calitatii si a durabilitatii produsului.

Ingrijirea ferestrelor din lemn stratificat

Dupa ce ai ales ferestrele potrivite, este important sa stii cum sa le ingrijesti pentru a le mentine in stare buna. Iata cateva sfaturi utile:

Curatarea

Curata ferestrele regulat, utilizand o carpa moale si apa cu sapun. Asigura-te ca indepartezi praful si murdaria de pe toate suprafetele, inclusiv de pe geamuri si de pe ramele de lemn. Evita sa folosesti produse de curatare abrazive sau solventi puternici, deoarece acestea pot deteriora finisajul lemnului.

Verificarea si intretinerea garniturilor

Inspecteaza garniturile de cauciuc ale ferestrelor pentru a te asigura ca sunt in stare buna si ca nu prezinta semne de uzura. Daca observi probleme, inlocuieste garniturile pentru a mentine o etansare eficienta.

Lubrifierea feroneriei

Feroneria ferestrelor din lemn stratificat trebuie lubrifiata periodic pentru a functiona in mod optim. Foloseste un lubrifiant adecvat si aplica-l pe balamale, mecanisme de inchidere si alte parti mobile ale ferestrei.

Inspectarea si intretinerea finisajului

Verifica finisajul lemnului pentru a te asigura ca nu exista semne de deteriorare, cum ar fi fisuri sau exfolieri. Daca observi astfel de probleme, repara-le prin slefuirea usoara a zonei afectate si aplicarea unui nou strat de lac sau vopsea, dupa caz.

Protejarea impotriva insectelor si ciupercilor

Pentru a preveni aparitia ciupercilor sau a insectelor daunatoare, trateaza lemnul cu solutii speciale de protectie, care se gasesc in magazinele de specialitate.

Ventilarea incaperilor

Asigura-te ca ventilezi incaperile in mod regulat, in special in perioadele de umiditate ridicata. Aceasta va ajuta la prevenirea aparitiei condensului pe ferestre, care poate duce la deteriorarea lemnului.

stirihot.ro

Learn More →